Mitt namn är Charlotte Kalla och jag är ländskidåkerska. Säsongen 2014/2015 är den bästa i min karriär och guldet på 10 km skejt under VM i Falun har en stor plats i mitt hjärta. Hemma-VM var en oförglömlig upplevelse där jag lyckades med att ta medalj i varje lopp jag ställde upp i. Det är ett hårt och roligt arbete och utan alla underbara supportrar som funnits med mig på resan hade jag inte lyckats så bra. Mina föräldrar så klart. Eldsjälen Sven Winsa som älskar skidåkning och lärde mig att ha tålamod. Min farfar som följde med mig till min första skidträning. Hur ska jag kunna tacka honom för det? 

Jag är nyfiken, målmedveten, disciplinerad och jag vet vad som krävs för att lyckas. Jag älskar att tävla och jag vill vara bäst, känslan av att stå högst upp på pallen är viktig och obeskrivligt skön. Min starka vilja att vinna är oftast en tillgång, men ibland kan den viljan också få mig att tvivla och ifrågasätta. Kanske skulle den kunna stjälpa mig? Men jag värnar om den då den tar mig framåt och jag arbetar för att hitta balansen. 

Även fast säsongen 2015/2016 inte innehåller något mästerskap känner jag en stor längtan till utmaningarna som väntar till vintern. I år vill jag placera mig bra i den totala världscupen. Jag njuter av varje dag. För mig handlar skidåkning om så mycket mer än bara kärleken till att tävla. Det handlar också om att uppskatta vägen dit. Att leva här och nu och påverka det jag kan påverka. Livsstilen att vara skidåkare och att träna två pass om dagen är ingen uppoffring för mig. Det är något jag uppskattar, något jag längtar efter. Varje dag. Året runt.

intro2.jpg

Följ @kalla_87 på Instagram

Gallery Block
This is an example. To display your Instagram posts, double-click here to add an account or select an existing connected account. Learn more
 
BB150221JM094.jpg